| DIABETES | GTF | PRODUK | PROSES PULIH | FAQ | TEMPAHAN | HALAL |PROFILE SYARIKAT | BULETIN |

|ARTICLE 1 | ARTICLE 2 | ARTICLE 3 | TESTIMONIAL 1 | TESTIMONIAL 2 | TESTIMONIAL 3 |

PRODUK INI DIBUKTIKAN DENGAN UJIAN MAKMAL MELALUI KAEDAH BIOTECHNOLOGY.
SMS/WHATSUP SAYA : SHAHRUDDIN MOHAMAD NOR, 017-5760162
EMAIL : ppmshah(@)gmail.com

Jumaat, 28 Mac 2008

Kencing Manis dan Komplikasi Diabetis

Kencing Manis dan Komplikasi Diabetis

Kencing manis juga dikenali sebagai "Ibu Segala Penyakit". Menurut statistik WHO, dianggarkan terdapat 250 juta orang pesakit diabetik di seluruh dunia. Empat orang mati akibat kencing manis atau komplikasi diabetik pada setiap minut. Di setiap negara, terdapat 6% hingga 15% populasi menderita kencing manis dan situasi ini paling serius di Asia. Saban tahun di seluruh dunia, ratusan billion dolar US diperutukkan untuk perubatan penyakit kencing manis.

Kencing manis adalah penyakit kronik. Apabila pankreas badan tidak berupaya merembeskan insulin atau menggunakan insulin dengan efektif, ini menyebabkan tahap gula darah meningkat dan diabetis terbentuk. Hiperglisemia dan lain-lain perubahan pathologikal metabolisme akan merosakkan fungsi normal beberapa organ dalam badan, terutamanya sistem saraf dan sistem vaskular.

Pesakit kencing manis Jenis 1

Terdapat dua jenis diabetis mellitus:

Kencing manis Jenis 1 : Badan manusia tidak berupaya merembeskan insulin.

Sebab: Ini mungkin disebabkan sel manusia membunuh sesama sendiri dalam sistem keimunan badan. Sebanyak 10% pesakit kencing manis menghadapi kencing manis Jenis 1 dan kebanyakannya kanak-kanak.

Kencing manis Jenis 2
Apabila kualiti insulin yang dirembeskan oleh pankreas agak teruk, ia tidak berupaya membuka atau merangsang reseptor sel. Oleh sebab itu, gila darah tidak dapat masuk ke dalam sel. Keadaan ini dikenali sebagai "kerintangan insulin" dalam terma perubatan. Terdapat 90% pesakit kencing manis yang menghidapi kencing manis Jenis 2 dan majoritinya adalah terdiri daripada orang dewasa.

Data kencing manis
Apakah tahap gula darah yang dikatakan seseorang itu menghidap kencing manis? WHO telah menetapkan piawai untuk mendiagnosis kencing manis:

*Tahap plasma venous gula darah ketika berpuasa adalah sama dengan atau lebih dari 7.8 mmol/L.

*Tahap plasma venous gula darah ketika kenyang adalah lebih dari 11.1mmol/L.

*Tahap gula darah ketika berpuasa iaitu 6-7mmol/L dikategorikan sebagai seseorang itu berisiko menghidapi diabetis. Ujian lanjutan diperlukan. Ujian ini dikenali sebagai " Ujian Oral Toleransi Glukosa" (OGTT)

*Proses ujian adalah: Pesakit yang berpuasa dikehendaki meminum secawan air yang mengandungi 75g glukosa. Selepas 2 jam, jika tahap glukosa darah adalah lebih daripad 11.1 mmol/L, orang tersebut menghidap diabetis.

*Jika tahap gula darah selepas 2 jam adalah disekitar 7.8mmol/L dan 11.1 mmol/L, ini bermaksud seseorang itu mempunyai risiko menghidapi penyakit kencing manis. Orang tersebut akan menjadi pesakit diabetik jika tidak bersungguh-sungguh mencari penawarnya.

Penyebab diabetis Jenis 2
Penyebab utama diabetis Jenis 1 adalah akibat kerosakan gen pankreas dan gangguan sistem keimunan. Diabetis Jenis 2 pula, lazimnya disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

*Pengambilan jangkamasa panjang atau suntikan ubat tertentu seperti steroid.

*Diabetis dihidapi ketika hamil: Pesakit terdedah kepadadiabetis atau mederita kencing manis ketika mengandung.

*Penyakit pankreatik, seperti pankreatectomy, kanser pancreatic, pankreatitis, haemokromatosis.

*Makan terlalu banyak gula: pengambilan makanan manis setiap hari. Gangguan endokrin: muka edema, acromegaly dan neuroma pada pundi kencing.

Tanda-tanda diabetis

Kebanyakan pesakit ketika menjalani ujian darah tidak menyangka mereka menghidap kencing manis. Oleh yang demikian, dengan mengambil perhatian yang lebih, seseorang itu boleh mengetahui mereka menghidap diabetis berdasarkan simptom-simptom berikut:

*Terdapat segelintir orang Yang mengalami penurunan berat badan.

*Letih, berasa Mengantuk

*Badan mudah terdedah dengan jangkitan bakteria

*Polyuria dan polydipsia. Hal ini disebabkan gula darah memberi kesan ke atas fungsi buah pinggang iaitu penapis cecair.

*Pesakit diabetis Jenis 1 kadang kala mengalami ketoasidosis. Akibat kekurangan insulin, pesakit akan mengalami dehidrasi, kelesuan, deman, tekanan darah rendah, sesak nafas, mudah terperanjat dan mati.


KEROSAKAN ORGAN

Kerosakan pada buah pinggang

Diabetis akan merosakan fungsi normal buah pinggang. Bagaimana pesakit dapat megetahui bahawa buah pinggangnya rosak? Ianya dapat ditentukan dengan kehadiran 30-300mg micro-albuminuria dalam urin pada setiap 24 jam. Kehadiran albuminuria hanya dapat dikesan selepas seseorang itu menghidap kencing manis 10 hingga 15 tahun. Apabila tahap albuminuria dalam urin lebih tinggi daripada 300mg, pesakit akan menderita sakit buah pinggang dan fungsi buah pinggang akan semakin menurun. Apabila buah pinggang menjadi rosak, pesakit akan menjalani retinopathy dan menjadi buta.

Kerosakan pada sistem saraf

Diabetis akan merosakan sistem saraf dengan teruk. Kerosakan sistem saraf boleh dibahagikan kepada seksyen berikut:

*Kerosakan sistem saraf pada bahagian anggota bawah: Kaki akan berasa kebas, sakit yang beritma, kehilangan respons reflek dan otot pada kedua-dua belah kaki akan mengalami ulser kaki dan akhirnya boleh menyebabkan kematian/kelumpuhan otot.

*Neuritis kebiasaanya terjadi kepada 3 saraf, saraf dalam tengkorak, saraf pada lengan tangan dan saraf pada anggota bawah, seseorang itu akan mengalami kesakitan pada keseluruhannya.

*Kerosakan pada saraf otot. Pesakit akan mengalami amyotrophy yang mana otot akan menjadi lemah dan amat sakit.

*Autonomic neuropathies: sistem saraf autonomik adalah sistem saraf yang "membuat keputusan sendiri" dan tidak dipengaruhi oleh keadaan. Autonomik neurophaties akan menyebabkan symtom tekanan darah rendah, seperti pening kapala, impotens, Diarrhea noctumal dan keringtangan urin.

Kerosakan pada kaki

Diabetis akan menyebabkan komplikasi yang serius, yang dipanggil " kaki diabetik". Keadaan ini disebabkan oleh neuropathy dan angiopathy. Apabila ulser muncul pada kaki pesakit kencing manis, bakteria akan menceroboh tisu lembut dan tulang kaki. Cara ini menyebabkan sendi kaki akan terancam. Pada peringkat awal, saraf masih boleh merasa kesakitan tetapi kemudiannya, kaki akan menjadi kebas dan mudah tercedera. Misalnya, apabila kaki terpijak batu atau benda tajam, kaki tidak akan merasa sakit walaupun kaki tersebut berdarah sekalipun. Apabila angiopathy terbentuk pada kaki, salur darah akan menjadi sempit atau tersumbat. Jari kaki akan mula-mula sekali menerima kesannya. Apabila jari kaki berdarah, jari tersebut akan bertukar menjadi ulser. Apabila ulser semakin melarat, pesakit terpaksa dipotong (amputasi). Hal ini menunjukkan bahawa diabetis merupakan sesuatu yang membawa sinar kegelapan kepada hidup manusia.

SUMBER : Sin Chew Daily bertarikh 21hb Mar 2006

Khamis, 27 Mac 2008

TESTIMONIAL 1


Henry Yap
Before Consuming The Product
In year 1990, I was diagnosed with diabetes. Unfortunately no one ever told me that a diabetic has to go for eye checking once every 2 or 3 years. 13 years later, I had developed keratitis (inflammation of the cornea) and I experienced double vision. Optometrist told me that the blood vessels of my eyes had ruptured and it could only be cured with expensive laser surgery. I even lost the ability to drive.

My friend introduced me to GTF Worldwide’s Managing Director, Mr. Lim, hoping that his GT&F Milk Powder could help my case.


After Consuming The Product

To my amazement, 20 days after consuming this product, the gangrene-like condition and scaring on my skin started to improve. 3 months later, my blood glucose dropped from 13 mmol/L to 7 or 8 mmol/L. 6 months later, my blood glucose dipped to 5.1mmol/L. Besides these, my overall health conditions also had improved significantly.

For the past 20 years, I have’nt seen such an efficacious product that could really control, regulate and cure my sickness.

Source : GTF Worldwide Sdn. Bhd. Website

Rabu, 26 Mac 2008

PRODUK




NAMA : GTF Milk Powder (Capsule)
KANDUNGAN:
Milk Powder, Whey Protein Concentrate with Lactoferrin

CARA MAKAN :
Dua Capsules sehari 30-60 minit sebelum sarapan (utk Dewasa)

KANDUNGAN NUTRITION :
Serving size 2 capsules: 760mg
Servings Per Box: 60 capsules

Nutrients Per Serving(2 Capsules)
Energy 2.85 kcal
Protein 310 mg
Fat 45 mg
Carbohydrate 302 mg
Sodium 2.46 mg

Susu Tepung GTF Boleh Menurunkan Gula Darah


Dua ujian klinikal "Double blind" telah dilakukan di Taiwan dan terbukti bahawa "Susu tepung GT&F" boleh menurunkan tahap gula darah bagi kencing manis tanpa memberi sebarang kesan sampingan.

Beberapa tahun kebelakang ini, pakar-pakar perubatan di Taiwan telah menemui revolusi terunggul untuk merawat dan mengawal diabetis.

Pencapaian ini dilihat berdasarkan tahap gula darah di kalangan pesakit diabetis telah berkurangan dan terkawal selepas diberikan " Susu Tepung GT&F".

Keputusan ini dicapai melalui ujian "double blind" .

Ujian ini diketuai oleh Dr Kuo Shi-Wen.Ujian klinikal dijalankan di Hospital Besar Buddhist Xindian Tzu Chi Taipei, Taiwan.Penulis (Penterjemah Nota:Penulis adalah wartawan di Sin Chew Daily di Malaysia) telah pergi ke Hospital Tzu Chi Taipei dan menemubual secara ekslusif bersama dengan Dr Kuo Shi-Wen, Director, Bahagian Metabolisme dan Endocrinologi di
Buddhist Xindian Tzu Chi General Hospital, Taiwan.

Beliau berkata: " Kami telah melakukan persampelan dan eksperimen "double blind" di Hospital Tzu Chi, Taiwan. Tujuan eksperimen ini diadakan adalah untuk menilai reaksi dan keselamatan pesakit diabetis jenis 2 selepas diberi minum "Susu Tepung GT&F"

Sebab-sebab utama lain projek ini dilakukan adalah: Insulin yang dirembeskan oleh pankreas bagi pesakit Diabetis Jenis 2 biasanya berkuality rendah dan kurang sensitif. Bagi membuka sel reseptor agar gula darah dapat masuk ke dalam sel, insulin memerlukan bantuan Faktor Toleransi Glukosa ( GTF ) terutamanya Trivalen kromium, elemen dalam Faktor Toleransi Glukosa (GTF).

* "Trivalen kromium" kebiasaannya kurang dalam darah pesakit diabetis jenis 2. Ini merupakan sebab pesakit diabetis menjadi semakin teruk.
* Pakar-pakar perubatan Taiwan telah berjaya mengekstrak "trivalen kromium", ditambah ke dalam susu tepung dan dihasilkan sebagai "Susu Tepung GT&F".

Sasaran eksperimen ini adalah "Susu Tepung GT&F". Adakah susu tepung ini benar-benar dapat menurunkan dan mengawal gula darah pesakit diabetis? Jika ya, berapakah paras gula darah yang menunjukkan susu tepung tersebut mampu mengawal gula darah?

Keupayaan mengawal tahap gula darah pada haiwan

Eksperimen haiwan seperti eksperimen ke atas tikus, menunjukkan metabolisme gula darah dan lipid telah dipertingkatkan selepas tikus-tikus tersebut diberikan susu tepung yang mengandungi "trivalen kromium"

Trivalen Kromium berkurangan apabila usia meningkat

Eksperimen lain menunjukkan bahawa apabila umur pesakit diabetis meningkat, tahap trivalen kromium darah berkurangan.

Trivalen kromium berupaya mengawal peningkatan tahap gula darah

* Pada 1997, Dr Anderson telah menjalankan satu kajian dan mendapati bahawa selepas diberikan susu tepung yang kaya dengan trivalen kromium (500-1000mcg). peningkatan tahap gula darah bagi pesakit diabetik jenis 2 berjaya dikawal.

* Dos piawai Amerika : pengambilan 200mcg trivalen kromium di susu tepung sehari adalah mencukupi dan selamat.

* Susu Tepung Faktor Toleransi Glukosa ( Susu Tepung GT&F ) tidak memberi sebarang kesan sampingan dan tidak mengandungi racun.

Kami mengambil persakit diabetis jenis 2: lelaki dan perempuan, dengan umur antara 30 to 75 tahun.Ketika itu, mereka diberikan ubat menurunkan gula darah untuk 2 bulan yang lalu dan keadaan mereka stabil.

Kami dapat mengambil 156 orang pesakit untuk menyertai kajian ini.

Tahap FPG dalam tubuh pesakit adalah 140-250mg/d1 manakala tahap HbA1c adalah anatara 7.5%-12%.

Tahap trigliserida (asid lemak) ketika berpuasa bagi pesakit tersebut adalh kurang daripada 400mg/d1. Manakala Indeks Jisim Tubuh (BMI) adalah antara 20-35kg/m2.

Hanya pesakit yang menandatangani borang penyertaan akan disertakan.

Tempoh rawatan: 16 minggu ( 4 bulan ) . Ujian double blind : Kumpulan A dan Kumpulan B.

Penilaian terhadap kesan terapeutik: Pada minggu ke 16, terdapat perubahan tahap HbA1c level ;FPG; penolakan insulin(HOMA);tindak balas Sel B ( iaitu perembesan insulin); jumlah kolesterol, kolesterol baik (HDL-C), kolesterol tidak baik (LDL-C) dan tahap trigliserida pada pesakit kumpulan A.

Susu Tepung GT&F merupakan salah satu elemen nutrien untuk pesakit diabetik. Ia terbukti selamat dan terdapt kesan terapeutik.

Eksperimen diikhtiraf oleh jurnal antarabangsa

Berdasarkan pesakit perempuan daripada kumpulan A dan kumpulan B, kami mendapati pesakit yang telah diberikan susu tepung tersebut selama 16 minggu, tahap HOMA dalam badan menurun dengan mendadak. Walaubagaimanapun, kajian yang lebih mendalam perlu dilakukan untuk mengetahuio penyebab keputusan ini.

Kami telah mengeluarkan laporan eksperimen dan teleh dikemukakan dalam mesyuarat The Endocrinology Society and The Diabetes Association(EASD) pada tahun 2004. Sebagai tambahan, kami berbangga kerana laporan tersebut telah diterima dan diterbitkan dalam jurnal klinikal perubatan antarabangsa.* Sejak kejayaan eksperimen haiwan yang terbukti bahawa susu tepung ini benar-benar dapat menurunkan tahap gula darah pada haiwan, ujian ke atas pesakit diabetis jenis 2 pula dilakukan.

PERSIJILAN DAN PERAKUAN ANTARABANGSA

Persijilan dan perakuan antarabangsa boleh dilihat secara lengkap pada link di sini : KLIK DI SINI :
 GTF Authorization and Registration 


TESTIMONIALS

Kesimpulan

# Susu Tepung dengan Trivalen Kromium mempunyai kesan terapeutik, adalah selamat dan tiada kesan sampingan pada pesakit diabetis jenis 2.

# Susu tepung ini boleh menurunkan tahap FPG, FPI dan HOMA pada pesakit lelaki. Kesimpulan ini dibuat berdasarkan perbandingan pesakit diabetis yang mengambil susu tepung placebo (biasa)
# Eksperimen ini ditulis dalam bentuk laporan dan telah dipersembahkan pada mesyuarat The Endocrinology Society and The Diabetes Association (EASD ) 2005. Ia juga diterima dan diterbitkan dalam "Jurnal Metabolisme."

HARGA
Satu kotak GTF (Harga Produk) mengandungi 60 kapsul 
berharga RM240.00

**pembelian lebih daripada satu kotak masih menggunakan kos Bayaran Pos yang sama.

UNTUK PEMBELIAN SILA SMS/WHATSUP SAYA 
017-5760162

SELAMAT MENCUBA

Taiwanese Biotechnology Firm Introduces Possible Solution To Glucose Tolerance Lack Among Type II Diabetics

January 16, 2008 10:31 a.m. EST
Vittorio Hernandez - AHN News Writer


Manila, Philippines (AHN) - A Taiwanese biotechnology company is bringing into the Philippines a possible solution for the glucose tolerance factor lack among Type II diabetics. Tainan-based Maxluck Biotechnology is launching on Thursday the GT and F milk, which helps human cells absorb glucose.

Dr. Frank Mao Chia Hung of Maxluck Biotechnology Corporation explained contrary to common belief that diabetes is an ailment, it is more the inability of the glucose to enter the cells rather than the failure of the pancreas to produce insulin. Using biotechnology he invented an element called trivalent chromium, which helps the glucose enter the cell and be converted as energy, instead of remaining in the blood and causing high blood sugar among Type II diabetics.

Trivalent chromium mimics the action of colostrum, found in mother's milk. Colostrum has large amounts of antibodies that protects the baby's vital body parts and plays a major role in producing chemical reactions to maintain life, including the conversion of glucose into energy. But since mother's milk is not available except for her newborn, Mao tapped biotechnology to come up with trivalent chromium.

Initially, Maxluck manufactured it as milk powder, but because of complaints by some diabetics of lactose intolerance, the company produced a second generation of trivalent chromium in capsule form.

Aside from helping Type II diabetics reduce their dependence on oral medication which often has side effects, trivalent chromium has been proven to help obese diabetics deal with their weight problems.

The GTF products are expected to be accepted widely by Filipinos, many of whom are prone to diabetes because of genetic predisposition and the Filipino diet that is high in sugar and fat contents. Worldwide, there are 250 million diabetics, expected to double within the next 30 years, Mao said.

MENGAPA GTF (Glucose Tolerance Factor) PENTING DALAM BADAN ?


GTF bermaksud "glucose Tolerance Factor (Faktor Tolerensi Glukos). Ianya wujud secara semula jadi dalam struktur badan terutamanya dalam hati dan buah pingang. Ia terbentuk daripada trivalen kromium, vitamin dan asid Amino

Ia mengaktifkan aktiviti insulin untuk membenarkan glukose, asid amino dan asid lemak diangkut ke dalam sel badan dan oleh ynag demikian dapat mengekalkan metabolisms nutrien yang sihat.
GTF mula ditemui pada tahun 1957 di dalam buah pinggang haiwan oleh Dr Walter Mertz, iaitu pengarah Institut Pemakanan Manusai, USDA. Ia disahkan mengandungi molekul trivelen kromium. Ketika itu , GTF didapati dalam keadaan tidak stabil dan tidak boleh dihasilkan. Walaubagaimanapun selepas beberapa tahun melakukan penyelidikan, Dr Moa Chia-Hung telah menghasilkan GTF dalam bentuk stabil dengan menggunakan bioteknologi terkini.

Kehilangan trivalen kromium yang terlalu banyak akibat terlalu kuat bekerja, lanjut usia, kehamilan, obesiti, terlalu banyak mengambil allphp;, jangkitan penyakit atau pembedahan. Trivalen kromium yang rendah dalam badan mengakibatkan kekurangan GTF.

Semenjak insulin ditemui pada 1920, iannya menjadi penyelesaianrawatan kepada masalah diabetes. Justeru itu ramai penyelidik perubatan dan para saintis sentiasa berusaha mencari penyelesaiannya dan akhirnya pada tahun 1957, Dr Walter Mertz menjumpai GTF yang mana terbukti berkesan untuk merawat diabetik.

Untuk mempastikan cell penerima untuk gula dalam darah boleh memasuki cel-cel, insulin badan bergantung kepada GTF terutamanya Trivalent Chromium iaitu salah satu elemen dalam GTF.

DI sini biasanya trivalent chromium kurang dalam darah jenis Diabetes Type II. Alasan dalam keadaan inilah pengidap diabetes lemah dan memerlukan GTF.

Susu tepung GT&F (GT&F MilkPowder) terhasil daripada gabungan trivalen kromuim, pati protein whey dan ekstrak kolostrum bersama-sama dengan susu sederhana lemak New Zealand gred terbaik. Ia mengandungi kombinasi nutrien termasuk kalsium, fosforus, vitamin, asid amino dan lain-lain mineral surih.

Selasa, 25 Mac 2008

HALAL

a. PERSIJILAN HALA OLEH JAKIM
Sijil Pengesahan Halal bagi perkara-perkara 2.4 hingga 2.7 yang dikeluarkan atau dikilangkan di Malaysia mesti dikeluarkan oleh JAKIM/JAIN/MAIN.

Bagi produk yang dikilangkan di luar Malaysia untuk dipasarkan sama ada di Malaysia atau Negara-negara lain, JAKIM tidak lagi mengeluarkan sijil dan logo halal. Pihak syarikat boleh menggunakan sijil atau logo halal yang dikeluarkan oleh Badan Islam di Negara berkenaan yang diiktiraf oleh JAKIM.

SUMBER : http://www.halaljakim.gov.my
TARIKH : 19/05/2006

b. SENARAI BADAN ISLAM TAIWAN YANG DIIKTIRAF OLEH JAKIM

TAICHUNG MOSQUE
Taichung Mosque
No 457, Nantun District
Dadun, SRd Taichung 408
Taiwan

Taipei Grand Mosque
62, Hsin Sheng South Road
Sec 2, Taipei
Taiwan.

SUMBER : http://www.halaljakim.my
TARIKH : 26/03/2007

c. GT&F MEMPEROLEHI HALAL CERTIFICATION
The Chinese Muslim Association
NO : 951118
Date of Registration : Nov 18, 2006
Date of Expiration : Nov 17, 2009
Address : 62, Hsin Sheng, South Rad Sec 2, Taipei, Taiwan. ROC
Tel : 886-2-2321-9445 Fax : 886-2-2393-5283
Product : GT&F Milk Powder (M-Vital GT&F)
Producer : Maxluck BioTechnology Corp
Signature : Salahudin Ma Choa Yen, Chairman Taipei Grand Mosque

Hubungi Saya (Contact me)

[Insyaallah, ubat ni penyebab untuk sembuh sahaja, Yang Maha Kuasa lebih mengetahui]
Jika anda berminat untuk membeli produk istimewa ini atau menjadi downline saya (MLM), bolehlah menghubungi saya :

NAMA : SHAHRUDDIN MOHAMAD NOR
EMAIL :
ppmshah@gmail.com

MOBILE (SMS/WHATSUP) : 017-5760162

RELATED WEBSITE : http://glucosetolerancefactor.blogspot.com/


FOR INTERNATIONAL
PRICE : $78.00USD perBox (including tax and courier)
Take : 2 capsules daily (1 hour before breakfast)

STEP ONE
Pay to my paypal account : ppmshah@gmail.com via button ADD TO CART.

STEP TWO
Email me Paypal buying particular, Your Name, Full Address, Tel No, Email, total payment,

STEP THREE.
I will courier immediate, after i get all those particular in STEP TWO.

Call me 017-576 0162 (SHAHRUDDIN), ppmshah@gmail.com

UNTUK TEMPATAN
CARA PEMBAYARAN
STEP 1 - BANK-IN CASH
SHAHRUDDIN MOHAMAD NOR
Bank: Malayan Banking Berhad
Akaun: 162441005942


STEP 2 -EMAIL/SMS MAKLUMAT PEMBAYARAN
Setelah pembayaran dibuat, sila email kepada ppmshah@gmail.com atau SMS/WHATSUP  maklumat pembayaran dan keterangan terperinci ke NoP 017-5760162

SMS/WHATSUP atau emailkan dengan lengkap:
1. Nama Penuh
2. Nombor Rujukan Pembayaran
3. Cara Pembayaran (Online, Transfer, Cek atau sebagainya)
4. Jumlah Belian dan Amaun (RM)
5. Sertakan alamat penuh jika khidmat penghantaran diperlukan.


STEP 3 - COURIER KE TEMPAT ANDA (Send via courier)
Penghantaran hanya akan dibuat apabila pembayaran, termasuk kos penghantaran (jika ada) telah diterima oleh pihak kami atau telah dikreditkan ke dalam salah satu akaun tertera diatas.

HARGA
Satu kotak GT&F (Harga Produk) mengandungi 60 kapsul berharga RM240.00

**Pos Percuma


PENGHANTARAN PRODUK

POS LAJU (SEMENANJUNG)
- Dijamin sampai dalam masa 24jam - 72jam (Isnin-Khamis). Kotak GT&F, masuk sampul & bungkusan pos laju. Jamin Selamat.

POS LAJU (SARAWAK SAHAJA) - Sampai dalam masa 3 hingga 5 hari waktu bekerja.(Bergantung mengikut zon). Kotak GT&F dalam plastik dan sampul sahaja.

POS LAJU (SABAH SAHAJA) - Sampai dalam masa 3 hingga 5 hari waktu bekerja. Kotak GT&F dalam plastik dan sampul sahaja.

Profil Syarikat

GTF Worldwide Sdn Bhd telah dikorporatkan pada bulan Mei 2003 di mana bertanggungjawab untuk memasarkan susu tepung GT&T dan product yang berkaitan di Asia Tenggara.

Product yang dikeluarkan giat dipromosikan di Malaysia, Singaoura, Brunei dan Indonesia. manakala Thailand dan Filipina pula berada di peringkat awal.

Untuk mempromosikan GT&F Milk Powder yang lebih berkesan dan memberi faedah kepada orang lain, Mr Lim memulakan syarikat yang bernama GTF Worldwide Sdn Bhd pada Ogos 2003. Pendekatan yang digunakan adalah melalui MLM system untuk pasaran asia pasific.

Bagi mengukuhkan keyakinannya, Mr Lim telah membuat beberapa trip ke Taiwan Maxluck Biotechnolgy Corp, Taiwan National Chung Hsing University dan GT&T Research and Development untuk mempelajari dan memahami dengan lebih lanjut produk istimewa ini.

Walaupun GTF sudah ditemui sejak 1959 lagi, namum ianya tidak stabil sehinggalah GTF keluaran Maxluck Biotechnolgy Corp mempeloporinya kepada product yang lebih stabil dan meyakinkan.